45' Γλυκό Βαθμος δυσκολίας: 2/5 20 μερίδες
print
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Μαρμελάδα μήλο, μία ξεχωριστή επιλογή μαρμελάδας που θα σας συνεπάρει με το μοναδικό άρωμά της, την βελούδινη υφή και την ιδιαίτερη νοστιμιά της. Ο συνδυασμός της με την κανέλα δημιουργεί ένα αποτέλεσμα που αξίζει να γευτείτε. Ιδανική επιλογή για τα χειμωνιάτικα πρωινά σας, αλλά και άριστο σπιτικό υλικό για να το αξιοποιήσετε σε συνταγές όπως πάστα φλώρα, μηλόπιτα και άλλες. Επιπλέον, πρόκειται και για μία από τις πιο απλές μαρμελάδες σε επίπεδο εκτέλεσης.

Επιλέξτε τα κατάλληλα μήλα για τη μαρμελάδα σας

Συνήθως, για τις μαρμελάδες μας πρέπει να επιλέγουμε ώριμα και σφιχτά φρούτα, καθώς αυτά έχουν πιο έντονο άρωμα. Όμως, για τη μαρμελάδα συμβαίνει το αντίθετο. Πρέπει δηλαδή να επιλέξουμε φρέσκα μηλαράκια, καθώς το άρωμά τους είναι πιο έντονο κατά την περίοδο της… «νιότης» τους. Εξάλλου, όπως κι εσείς θα έχετε διαπιστώσει, τα μήλα, όταν αποθηκεύονται σε ψυγεία, σταδιακά αρχίζουν να χάνουν αυτό το έντονο άρωμα και την γεύση τους όσο περνά ο καιρός. Κατά την επιλογή των φρούτων σας, μην αμελήσετε να τα ελέγξετε για τυχόν χτυπήματα ή μαύρα στίγματα στην επιφάνειά τους. Σε κάθε περίπτωση, προτιμήστε τα εγγυημένης ποιότητας μήλα από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βελβεντού «Δήμητρα».

Μαρμελάδα μήλο: Τα υλικά

  • 2 κιλά μήλα από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βελβεντού «Δήμητρα»
  • 1 κιλό ζάχαρη λευκή κρυσταλλική (εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μαύρη)
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 ξυλάκι κανέλα

Μαρμελάδα μήλο: Εκτέλεση της συνταγής σε μόλις 5 βήματα

Φτιάξτε την τέλεια μαρμελάδα μήλο ακολουθώντας τα βήματα που σας προτείνουμε:

  1. Πλένουμε σχολαστικά τα μήλα μας και μετά τα ξεφλουδίζουμε.
  2. Τα βάζουμε σε ένα χοντρό τρίφτη και τρίβουμε μέσα σε ένα μπολ. Στύβουμε πάνω και λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
  3. Παίρνουμε μία κατσαρολα και ρίχνουμε το τρίμμα των μήλων, τη ζάχαρη, την κανέλα και σιγοβράζουμε ωσότου δέσει η μαρμελάδα μήλο. Στο τέλος του βρασμού ρίχνουμε και μισό χυμό από λεμόνι.
  4. Βάζουμε την καυτή μαρμελάδα μήλο στα αποστειρωμένα βαζάκια μας, εκεί όπου και αντέχει για μήνες. Προσοχή: τα βαζάκια πρέπει να είναι αποστειρωμένα και απολύτως στεγνά.
  5. Σερβίρουμε την ολόφρεσκια σπιτική μαρμελάδα μήλο μαζί με φέτούλς φρέσκο ψωμί με βούτυρο.

Καλή μας απόλαυση!

Σας άρεσε η νέα μας σπιτική συνταγή για μαρμελάδα μήλο;
Διαβάστε ακόμα περισσότερες στο νέο blog συνταγών του Α.Σ. Βελβεντού «Δήμητρα».