80' Γλυκό Βαθμος δυσκολίας: 2/5 12 μερίδες
print
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Κέικ ροδάκινο, αυτή η αγαπημένη γεύση του καλοκαιριού που φέρνει στο νου μας τα πιο ξέγνοιαστα πρωινά και απογεύματα μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Αν λοιπόν ψάχνετε μία γλυκιά γεύση που θα σας ξυπνήσει αυτές τις μνήμες, τότε δεν έχετε παρά να φτιάξετε το ίδιο κέικ, αυτή τη φορά με τα φρέσκα και μοσχοβολιστά ροδάκινα από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βελβεντού «Δήμητρα». Και όταν αναποδογυρίσετε το κέικ στην πιατέλα, τότε ένα πράγμα είναι σίγουρο: κανείς δε θα μπορέσει να του αντισταθεί.

Κέικ ροδάκινο: Τα υλικά

  • 5 ροδάκινα από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βελβεντού «Δήμητρα» (κατά προτίμηση ώριμα)
  • 3 αυγά
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 3 αυγά
  • 2 κ. σ. καρύδα τριμμένη
  • 1 κάψουλα βανίλιας

Κέικ ροδάκινο: Εκτέλεση της συνταγής σε 5+1 βήματα

Για να πετύχει η συνταγή, είναι σημαντικό να ακολουθήσουμε σχολαστικά τα παρακάτω βήματα:

  1. Ρίχνουμε το βούτυρο στο μίξερ και χτυπάμε με ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά και συνεχίζουμε τα χτυπήματα.
  2. Όταν δούμε ότι το μείγμα παίρνει όγκο και γίνεται αφράτο, τότε ρίχνουμε την καρύδα και την βανίλια μας.
  3. Ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε στο μείγμα μας. Αφήνουμε για δύο λεπτά ωσότου χτυπηθούν όλα μαζί.
  4. Παίρνουμε ένα ταψάκι 26 -28 εκατοστών, στρώνουμε μία λαδόκολλα και βάζουμε τις φέτες από τα ροδάκινα. Πάνω τους ρίχνουμε 50 γραμμάρια βούτυρο, καθώς και το μείγμα από το κέικ.
  5. Ψήνουμε στον αέρα για περίπου 50 έως 60 λεπτά.

+1. Σερβίρουμε την ροδακινόπιτά μας με κουτάλι. Αν θέλουμε μάλιστα, την συνοδεύουμε με μία μπάλα παγωτό ροδάκινο.

Καλή απόλαυση σε όλους!

Σας άρεσε η νέα μας συνταγή για «κομπόστα ροδάκινο»;
Διαβάστε ακόμα περισσότερες στο νέο blog συνταγών του Α.Σ. Βελβεντού «Δήμητρα».