45' Γλυκό Βαθμος δυσκολίας: 2/5 20 μερίδες
print
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Πάστα φλώρα, ένα αγαπημένο γλυκό με καταγωγή από την Ιταλία του 12ου αιώνα. Εκεί ονομαζόταν “pasta frolla” και αποτέλεσε για αιώνες ένα από τα αγαπημένα εδέσματα των ιταλικών οικογενειών. Φυσικά, η φήμη αυτής της λιχουδιάς εξαπλώθηκε σταδιακά σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο και μέχρι σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή γλυκά παγκοσμίως.

Πάστα φλώρα, μία γεύση για όλη την οικογένεια

Ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ ή το τσάι σας, είναι σίγουρο ότι θα χαρίσει μία γλυκιά νότα στον ουρανίσκο σας, όποτε εσείς το θελήσετε! Το μόνο σίγουρο είναι πως πρόκειται για ένα γλυκό φτιαγμένο από αγνά υλικά, το οποίο είναι σίγουρο ότι θα αγαπηθεί από όλους στην οικογένειά σας, μικρούς και μεγάλους. Από την δική μας πλευρά, έχουμε να σας προτείνουμε μία μοναδική και δοκιμασμένη συνταγή για πάστα φλώρα με σπιτική μαρμελάδα ροδάκινο. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε και μαρμελάδα βερίκοκο! Είστε έτοιμοι να την ανακαλύψετε;

Πάστα φλώρα με μαρμελάδα ροδάκινο: Τα υλικά

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 5 γρ. πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. αγνό μαλακό βούτυρο
  • 2 κρόκοι αυγού
  • 20 ml νερό
  • 400 γραμμάρια μαρμελάδα ροδάκινο
  • 1 κάψουλα βανίλιας

Πάστα φλώρα με μαρμελάδα ροδάκινο: Εκτέλεση της συνταγής σε 7+1 βήματα

Είστε έτοιμοι να φτιάξετε την τέλεια πάστα φλώρα; Αν ναι, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα βήματα που σας προτείνουμε για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα.

  1. Σε έναν κάδο ανακατεύουμε μαζί αλεύρι, ζάχαρη και αλάτι. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μείγμα μας το βούτυρο.
  2. Παίρνουμε ένα ξεχωριστό μπολ και ανακατεύουμε τη βανίλια μας, τους κρόκους αυγού και το νεράκι και τα ρίχνουμε όλα μαζί στο μείγμα μας από αλεύρι. Φροντίζουμε ώστε τα υλικά μας να ομογενοποιηθούν μέχρι να γίνουν μία τέλεια ζύμη.
  3. Παίρνουμε τη ζύμη μας και την τυλίγουμε σε μία διάφανη μεμβράνη την οποία και τοποθετούμε στο ψυγείο για μία ώρα.
  4. Παράλληλα, βουτυρώνουμε ελαφρά ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 24 εκ. και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αλευρώνουμε το ταψί και μόλις η ζύμη μας κρυώσει, την απλώνουμε πάνω του. Στην περίπτωση που περισσέψει ζύμη γύρω από το ταψί μας τότε την αφαιρούμε.
  5. Ρίχνουμε την μαρμελάδα ροδάκινο ή βερίκοκο πάνω στην βάση μας και την διακοσμούμε με την ζύμη που μας έχει περισσέψει, δημιουργώντας μακρόστενες λωρίδες
  6. Τοποθετούμε την πάστα φλώρα μας στο φούρνο για περίπου 30’ έως ότου η ζύμη να πάρει το ιδανικό χρυσαφί χρώμα.
  7. Αφήνουμε την πάστα φλώρα μας να κρυώσει και τη σερβίρουμε με καλό μαχαιράκι και σπάτουλα τριγωνική. Αν πάλι είστε ανυπόμονοι να την δοκιμάσετε, τότε μπορείτε να την απολαύσετε και ζεστή! Απλά προσοχή στη μαρμελάδα, γιατί τη στιγμή που θα βγει από το φούρνο θα είναι ρευστή.
  8. Αν θέλουμε, μπορούμε να σερβίρουμε την πάστα φλώρα μας πασπαλίζοντάς την με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη, παρέα με παγωτό καϊμάκι.

Καλή μας απόλαυση!

Σας άρεσε η νέα μας σπιτική συνταγή για πάστα φλώρα με μαρμελάδα ροδάκινο ή βερίκοκο»;
Διαβάστε ακόμα περισσότερες στο νέο blog συνταγών του Α.Σ. Βελβεντού «Δήμητρα».