130' Παγωτό / Γρανίτα Βαθμος δυσκολίας: 1/5 8 μερίδες
print
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Παγωτό ροδάκινο, μία ακόμα αγαπημένη μας καλοκαιρινή γεύση που είναι σίγουρο ότι αξίζει την προσοχή μας. Ακολουθήστε την συνταγή που σας προτείνουμε και απολαύστε το αγαπημένο σας φρούτο σε μία εκδοχή που μέχρι σήμερα δεν γνωρίζετε. Μάλιστα, χρησιμοποιώντας ακριβώς την ίδια συνταγή, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ροδάκινα με νεκταρίνια ή και βερίκοκα, δημιουργώντας ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα στα… μέτρα σας!

Με πρωταγωνιστή το… ροδάκινο!

Το ροδάκινο αποτελεί δεν είναι απλά ένα φρούτο, αλλά ένα ολοκληρωμένο σνακ, ιδανικό για τους λάτρεις της άθλησης, αλλά και την καλής διατροφής. Συνδυάζει λίγες θερμίδες με πρωτεΐνες, βιταμίνες C & Ε, αντιοξειδωτικά, σάκχαρα, φυτικές ίνες, φώσφορο, σίδηρο κ.α. Επιπλέον, αποτελεί μία από τις καλύτερες πηγές ενέργειας.

Όσον αφορά στο παγωτό ροδάκινο, αξίζει να σημειωθεί ότι διατηρεί τα περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά του φρούτου, ενώ αποτελεί επίσης μία εξαιρετική πηγή ενέργειας. Ωστόσο, Η συνταγή περιέχει και ζάχαρη, γι’ αυτο είναι καλό να μην το παρακάνουμε στις καθημερινές ποσότητες που καταναλώνουμε.

Παγωτό ροδάκινο: Τα υλικά

  • 5 ροδάκινα από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βελβεντού «Δήμητρα» (καθαρισμένα και κατά προτίμηση ώριμα)
  • 300 ml γάλα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 2 κρόκοι αυγού
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 250 ml παγωμένη κρέμα γάλακτος
  • 1 κλωνάρι βανίλια

Παγωτό ροδάκινο: Eκτέλεση της συνταγής σε 10+1 βήματα

Για να φτιάξουμε το αγαπημένο μας παγωτό ροδάκινο, είναι σημαντικό να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα:

  1. Πρώτα, σχίζουμε κάθετα τη βανίλια μας. Αφαιρούμε τους σπόρους της με το μαχαίρι μας.
  2. Παίρνουμε την κατσαρόλα μας και ρίχνουμε τη βανίλια, το γάλα και τη μισή μας ζάχαρη για να ομογενοποιηθούν σε σιγανή φωτιά. Προσοχή: το μείγμα δεν πρέπει να βράσει ή να φουσκώσει. Μόλις τελειώσομε, αφήνουμε την κατσαρόλα στην άρκη.
  3. Παίρνουμε το μίξερ μας και χτυπάμε μαζί τους κρόκους αυγού και την υπόλοιπη ζάχαρη ωσότου αφρατέψουν και αλλάξουν χρώμα.
  4. Ρίχνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας μας στο μείγμα της ζάχαρης με τους κρόκους και χτυπάμε με το μίξερ ωσότου τα υλικά γίνουν ένα.
  5. Βάζουμε το μπολ με την κρέμα μας σε ένα ζεστό μπεν- μαρί. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να πυκνώσει και γίνει κρεμώδες. Στη συνέχεια, το ρίχνουμε σε ένα κρύο μπεν-μαρι για να κρυώσει.
  6. Στύβουμε το λεμόνι μας. Παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού πάνω στα κομμένα μας ροδάκινα.
  7. Μόλις κρυώσει και η κρέμα μας στο μπεν-μαρί, τη ρίχνουμε μαζί με τα φρούτα μας στο μπλέντερ μας και πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν πουρές.
  8. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο μας για λίγη ώρα μέχρι να κρυώσει.
  9. Μόλις κρυώσει, ανακατεύουμε το μείγμα του πουρέ ροδάκινου με την κρέμα γάλακτος και το ρίχνουμε στην παγωτομηχανή.
  10. Στη συνέχεια σερβίρουμε το παγωτό ροδάκινο σε μπολάκια ή το αποθηκεύουμε στην κατάψυξη.

+1.  Για έξτρα στιλ στο σερβίρισμα, γαρνίρουμε το μπολ του παγωτού με φέτες από ροδάκινο.

Καλή απόλαυση λοιπόν!

Σας άρεσε η νέα μας συνταγή για «παγωτό ροδάκινο»;
Διαβάστε ακόμα περισσότερες στο νέο blog συνταγών του Α.Σ. Βελβεντού «Δήμητρα».