Παγωτό κεράσι, μία ακόμα τέλεια γεύση για το καλοκαίρι μας. Αν το κεράσι είναι ένα από τα αγαπημένα σας φρούτα, τότε δεν έχετε παρά να την δοκιμάσετε και να την απολαύσετε μαζί με όσους αγαπάτε.
Με πρωταγωνιστή το… κεράσι!
Το κεράσι το βρίσκουμε από αρχές Μαΐου έως και τον Αύγουστο. Πρόκειται για ένα φρούτο γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, καθώς και για την πληθώρα βιταμινών του όπως Α, Β και C. Επιπλέον, περιέχει σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο και φώσφορο. Είναι ιδανικό και για τους λάτρεις της άθλησης, καθώς πρόκειται για ένα δυναμωτικό σνακ με λίγες θερμίδες.
Όσον αφορά στο παγωτό κεράσι, αξίζει να σημειωθεί τα περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά του φρούτου, ενώ αποτελεί επίσης μία εξαιρετική πηγή ενέργειας. Μάλιστα, η συνταγή που σας προτείνουμε δεν περιέχει ζάχαρη, γι’ αυτό και μπορείτε να την απολαμβάνετε χωρίς ενοχές!
Παγωτό κεράσι: Τα υλικά
- 800 γραμμάρια κεράσια από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βελβεντού «Δήμητρα»
- 1 στραγγιστό γιαούρτι με 2% ή και 0% λιπαρά
- 4 κουταλιές σούπας μέλι
- λίγες σταγόνες υγρή στέβια
Παγωτό κεράσι: Eκτέλεση της συνταγής σε μόλις 3+1 βήματα!
Για να φτιάξουμε το αγαπημένο μας παγωτό κεράσι, είναι σημαντικό να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα:
- Παγώνουμε πρώτα τα κεράσια μας στην κατάψυξη ώστε να σφίξουν όσο περισσότερο γίνεται.
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά της συνταγής μας στο μπλέντερ και πολτοποιούμε το μείγμα μας μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Βάζουμε το παγωτό κεράσι στην κατάψυξη για να δέσει
+1. Σερβίρουμε το παγωτό μας, το οποίο μπορούμε να το ταιριάξουμε ιδανικά και με κάποιο σιροπιαστό γλυκό.
Φίλοι μας, σας ευχόμαστε «καλή σας απόλαυση!»