Μους ροδάκινο, ένα από τα πιο αγαπημένα μας καλοκαιρινά επιδόρπια. Αν αναζητάτε ένα λαχταριστό, δροσιστικό και υγιεινό γλύκισμα που θα συνοδεύσει τις καλοκαιρινές σας μέρες και… νύχτες, τότε αυτή είναι η καλύτερη επιλογή σας. Αφήστε το να σας κλέψει τις εντυπώσεις σας με την βελούδινη υφή και τη φρουτένια γεύση του, αφήνοντάς σας μία μοναδική επίγευση στον ουρανίσκο. Είναι σίγουρο ότι θα το λατρέψετε τόσο εσείς όσο και οι φίλοι σας, μικροί και μεγάλοι.
Με πρωταγωνιστή το… ροδάκινο!
Το ροδάκινο αποτελεί το αγαπημένο σνακ όσον προσέχουν την διατροφή και τη σιλουέτα τους, καθώς συνδυάζει λίγες θερμίδες με πρωτεΐνες, βιταμίνες C & Ε, αντιοξειδωτικά, σάκχαρα, φυτικές ίνες, φώσφορο, σίδηρο κ.α. Επιπλέον, αποτελεί μία από τις καλύτερες πηγές ενέργειας.
Η μους ροδάκινο τώρα διατηρεί τα περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά του φρούτου, ενώ αποτελεί επίσης μία εξαιρετική πηγή ενέργειας. Ωστόσο, περιέχει ζάχαρη, γι’ αυτό και είναι σημαντικό να το καταναλώνουμε με ένα σχετικό μέτρο.
Μους ροδάκινο: Τα υλικά
- 500 γραμ. ροδάκινα από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βελβεντού “Δήμητρα”
- 500 γραμ. κρέμα καρύδας
- 3 κ.σ. κρυσταλλική στέβια ή άλλο γλυκαντικό
- 4 φύλλα ζελατίνης (x 2 γραμ.)
- φρέσκα φρούτα εποχής για το γαρνίρισμα
Σορμπέ ροδάκινο: Eκτέλεση της συνταγής σε 5 βήματα
Για να δημιουργήσετε την τέλεια μους ροδάκινο, είναι σημαντικό να ακολουθήστε τα βήματα που σας προτείνουμε.
- Πάρτε μία ζελατίνη και βυθίστε τη σε κρύο νερό για 10 λεπτά να µουλιάσει και να φουσκώσει.
- Πολτοποιήστε τα ροδάκινα με το μπλέντερ και στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε μία κατσαρόλα. Προσθέστε το γλυκαντικό και βράστε σε σιγανή φωτιά έως ότου διαλυθεί.
- Στύβουμε τις ζελατίνες και τις προσθέτουμε, ανακατεύοντας στο μείγμα φρούτου. Μόλις διαλυθούν, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για λίγο.
- Χτυπάµε την κρέµα της καρύδας με το μίξερ μας. Προσθέτουµε τη χτυπηµένη κρέµα στο µείγµα φρούτων. Απαλά ανακατεύουµε και ισοµοιράζουµε σε 8-9 ποτήρια.
- Τοποθετούμε τα ποτήρια μας στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να σφίξει η μους ροδάκινο.
Στη συνέχεια, σερβίρουμε τη μους ροδάκινο, συνοδεύοντάς την με χτυπημένη κρέμα.
Καλή μας απόλαυση και… καλό καλοκαρι!