130' Γλυκό Βαθμος δυσκολίας: 1/5 8 μερίδες
print
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Γιαουρτογλυκό με ροδάκινα, ελαφρύ, δροσερό και γευστικό. Αυτό το γλυκό ψυγείου είναι ό,τι πρέπει όταν η θερμοκρασία αρχίζει να παίρνει την… ανιούσα! Το γλυκό φτιάχνεται με κομπόστα ροδάκινο. Εναλλακτικά, αντί κομπόστας, μπορούν αν χρησιμοποιηθούν και ώριμα ροδάκινα.  Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε 5 φρέσκα ροδάκινα από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βελβεντού “Δήμητρα”. Απλά πρέπει πρώτα τα κόψετε στη μέση και τα μαλακώσετε για 10 λεπτά σε ένα σιρόπι που θα φτιάξετε με 2 ποτήρια νερό και 1 ποτήρι ζάχαρη. Ας δούμε όμως αναλυτικότερα τόσο τα υλικά όσο και τα βήματα της συνταγής

Γιαουρτογλυκό με ροδάκινα: Τα υλικά

  • 3 κεσεδάκια αγελαδινό γιαούρτι με 2% λιπαρά
  • Κομπόστα ροδάκινα ή 5 ροδάκινα από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βελβεντού Δήμητρα
  • 100ml γάλα με 1,5% λιπαρά

Γιαουρτογλυκό με ροδάκινα: Eκτέλεση της συνταγής σε 6 βήματα

  1. Πάρτε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ και ντύστε την με διαφανή μεμβράνη, αφήνοντας τις άκρες της να εξέχουν αρκετά από τα τοιχώματα.
  2. Ρίξτε το γιαούρτι σας ε ένα μεγάλο μπολ μαζί με 100ml (½ φλιτζάνι) από το σιρόπι, από την κονσέρβα της κομπόστας σας. Χτυπήστε με το μίξερ χειρός για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να φτιάξετε ένα αφράτο ομογενοποιημένο μίγμα.
  3. Στραγγίστε την κομπόστα από τον υπόλοιπο χυμό της. Κρατήστε 3 μισά ροδάκινα και ψιλοκόψτε τα υπόλοιπα σε κικρούς κύβους.
  4. Μουσκέψτε τα φύλλα της ζελατίνης για 5 λεπτά σε ένα μπολ με κρύο νερό για να μαλακώσουν. Μετά, πάρτε ένα κατσαρολάκι και ζεστάνετε το γάλα σας σε μέτρια φωτιά, μέχρι να κάψει. Στύψτε με τα χέρια τα μαλακωμένα φύλλα της ζελατίνης, ρίξτε τα στο κατσαρολάκι με το γάλα και ανακατέψτε τα μέχρι να λιώσουν. Αδειάστε το γάλα στο μπολ με το χτυπημένο γιαούρτι, προσθέστε τα ψιλοκομμένα ροδάκινα και ανακατέψτε καλά με μία ελαστική σπάτουλα ή με την ξύλινη κουτάλ σας
  5. Ρίξτε στη φόρμα σας τρία ροδάκινα μισά. Αδειάστε το μείγμα και στη συνέχεια ισιώστε την επιφάνεια με ένα κουταλάκι. Σκεπάστε τις άκρες της μεμβράνης σας που εξέχουν από τα τοιχώματα της φόρμας και βάλτε το γιαουρτογλυκό σας στο ψυγείο για 7-8 ώρες μέχρι να σφίξει.
  6. Αφού σφίξει το γλυκό, αφαιρέστε το μέσα από τη φόρμα. Ξετυλίξτε το προσεκτικά, κόψτε το σε φέτες και σερβίρετε.

Καλή σας απόλαυση!

Σας άρεσε η νέα μας συνταγή για γιαουρτογλυκό με ροδάκινα;
Διαβάστε ακόμα περισσότερες στο νέο blog συνταγών του Α.Σ. Βελβεντού «Δήμητρα».