55' Γλυκό Βαθμος δυσκολίας: 2/5 12 μερίδες
print
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Κερασόπιτα, αφράτη και μοσχομυριστή! Όταν έρθει η εποχή των κερασιών, μην αμελήσετε να την φτιάξετε. Στο κείμενο που ακολουθεί, θα βρείτε την συνταγή μας για να φτιάξετε την πιο λαχταριστή κερασόπιτα, εύκολα, γρήγορα και απλά. Είναι σίγουρο ότι θα ξετρελάνει ολόκληρη την οικογένεια.

Κερασόπιτα: Τα υλικά

  • Για τη ζύμη

330 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κουταλιές σούπας ζάχαρη

1/2 κουταλιές  γλυκού αλάτι

220 γρ. βούτυρο αγελαδινό, κρύο από το ψυγείο, κομμένο σε κύβους

5 – 6 κουτ. σούπας νερό, παγωμένο

  • Για τη γέμιση

500 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσια

150 γρ. ζάχαρη

3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ

1 κουταλιά σούπας βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο

  • Για επάλειψη

1 ασπράδι αυγού

1 κουταλιά σούπας ζάχαρη

Κερασόπιτα: Εκτέλεση της συνταγής σε 10 βήματα

Για να πετύχει η συνταγή για κερασόπιτα , είναι σημαντικό να ακολουθήσουμε σχολαστικά τα παρακάτω βήματα:

  1. Ρίχνουμε σε μια μικρή λεκάνη το αλεύρι, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το αλάτι. Ανακατεύουμε ωσότου το μείγμα μας ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε σιγά σιγά το νεράκι μας.
  2. Μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη. Απλώνουμε το κάθε ένα με τα χέρια, ώστε να πάρουν τη μορφή δίσκου. Πασπαλίζουμε κάθε δίσκο με αλεύρι και τον τυλίγουμε με μεμβράνη. Τους τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  3. Βγάζουμε τους δίσκους από το ψυγείο. Ανοίγουμε τον ένα δίσκο σε φύλλο με τον πλάστη μας με προσοχή έτσι ώστε να γίνει λίγο μεταλύτερος από το ταψάκι μας. (ιδανικά, θέλουμε να έχει διάμετρο 22 εκατοστών). Επικαλύπτουμε τον πάτο του ταψιού μας και τα τοιχώματά του με τη ζύμη.
  4. και ανοίγουμε με έναν πλάστη τον έναν σε φύλλο, ώστε να γίνει λίγο μεγαλύτερος από το ταψάκι όπου θα τον ψήσουμε (θα πρέπει να έχει διάμετρο περίπου 22 εκ.). Καλύπτουμε τον πάτο του ταψιού και τα τοιχώματα με τη ζύμη. Με ένα μαχαίρι, κόβουμε όση ζύμη περισσέψει και αφήνουμε λίγη στην άκρη.
  5. Προθερμαίνουμε παράλληλα το φούρνο μας στους 180° C.
  6. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και τα αδειάζουμε στο ταψί, πάνω από τη ζύμη μας
  7. Ανοίγουμε το δεύτερο δίσκο ζύμης σε φύλλο και καλύπτουμε την κερασόπιτα. Μουσκεύουμε με λίγο νερό τις άκρες των δύο φύλλων και τις πιέζουμε να ενωθούν, ώστε να κλείσουμε μέσα τη γέμιση.
  8. Κόβουμε με κουπάτ κομμάτια από το φύλλο της επιφάνειας ώστε να φύγει ο ατμός.
  9. Μπορούμε για τον ίδιο λόγο, αντί να κάνουμε σχέδια με κουπάτ, να χαράξουμε με μαχαίρι τη ζύμη σε διάφορα σημεία.
  10. Αλείφουμε την επιφάνεια με το ασπράδι και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Ψήνουμε την κερασόπιτα για περίπου 45 λεπτά, μεχρι να ροδίσει.

Μόλις η κερασόπιτά μας ψηθεί, τη βγάζουμε από το φούρνο μας και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση σε όλους!

 

Σας άρεσε η νέα μας συνταγή για κερασόπιτα;
Διαβάστε ακόμα περισσότερες στο νέο blog συνταγών του Α.Σ. Βελβεντού «Δήμητρα».