25' Λικέρ Βαθμος δυσκολίας: 2/5 20 μερίδες
print
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Λικέρ ροδάκινο, ένα από τα πιο αγαπημένα μας σπιτικά ηδύποτα. Κάθε του γουλιά είναι και ένα γευστικό ταξίδι γεμάτο από όμορφες καλοκαιρινές αναμνήσεις μαζί με τους ανθρώπους μας. Φέτος λοιπόν το καλοκαίρι, ας τολμήσουμε να φτιάξουμε το δικό μας για να το απολαύσουμε όταν θα πιάσουν τα πρώτα χειμωνιάτικα κρύα. Η συνταγή που σας προτείνουμε είναι εύκολη και απλή, περιέχοντας μόλις 3 υλικά: ροδάκινο, βότκα και ζάχαρη. Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγη υπομονή μέχρι το λικέρ ροδάκινο να ωριμάσει μέσα στο μπουκάλι του, για τουλάχιστον ένα μήνα, και να ζυμωθούν τα υλικά του.

Λικέρ ροδάκινο: τα υλικά

  • 800 γρ. ροδάκινα, ιδανικά λευκόσαρκα, από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βελβεντού «Δήμητρα»
  • 1 λίτρο βότκα (ιδανικά με γεύση ροδάκινο)
  • 350 γρ. λευκή ζάχαρη (όχι αχνή, σκούρα ή ακατέργαστη)

Λικέρ ροδάκινο με βότκα: Εκτέλεση της συνταγής σε 3+1 βήματα

  1. Διαλέγουμε τα πιο ώριμα από τα ροδάκινα που έχουμε στο ψυγείο μας και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια, τα λιώνουμε μέσα σε ένα σουρωτήρι, πιέζοντάς τα όσο πιο πολύ γίνεται για να πάρουμε τον χυμό και τον πολτό τους.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη βότκα μας και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  3. Φιλτράρουμε το μείγμα σε μπουκάλια, τα κλείνουμε όσο πιο καλά γίνεται και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν τουλάχιστον για ένα μήνα, σε έναν σκοτεινό και δροσερό χώρο του σπιτιού μας, όπως για παράδειγμα η αποθήκη μας.

+1. Μετά το πέρασμα του μήνα, ανοίγουμε τα μπουκάλια μας οποιαδήποτε στιγμή και σερβίρουμε το αγαπημένο μας λικέρ ροδάκινο.

Λικέρ ροδάκινο: Οι 3 τρόποι να το απολαύσουμε

Λικέρ ροδάκινο σκέτο ή με λίγο πάγο; Ή μήπως να το απολαύσουμε ρίχνοντας μία μικρή του ποσότητα σε ένα ποτήρι με σαμπάνια; Απολαύστε το αγαπημένο σας λικέρ με όποιον τρόπο προτιμάτε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η γεύση του θα καταφέρει, όπως και να ‘χει, να κλέψει όλες σας τις εντυπώσεις.

Απολαύστε υπεύθυνα.

Σας άρεσε η νέα μας συνταγή για «Λικέρ ροδάκινο με βότκα»;
Διαβάστε ακόμα περισσότερες στο νέο blog συνταγών του Α.Σ. Βελβεντού «Δήμητρα».