45' Γλυκό Βαθμος δυσκολίας: 2/5 20 μερίδες
print
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Μαρμελάδα δαμάσκηνο, μία ακόμα μοναδική κόκκινη μαρμελάδα που σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητη από κανένα στην οικογένεια. Νόστιμη και υγιεινή, είναι σίγουρο ότι θα σας χαρίσει μία μοναδική αίσθηση στον ουρανίσκο σας. Ιδανική για το πρωινό μας, καθώς και για γλυκές ς δημιουργίες όπως η πάστα φλόρα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε την εύκολη συνταγή που σας προτείνουμε, βήμα προς βήμα, για να δημιουργήσετε μία μοναδική μαρμελάδα που θα εντυπωσιάσει με τη γεύση της

Μαρμελάδα δαμάσκηνο: Τα υλικά

  • 2 κιλά δαμάσκηνα από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βελβεντού «Δήμητρα»
  • 1 κιλό ζάχαρη λευκή κρυσταλλική (εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μαύρη)
  • 1 ½ κούπα νερό
  • Λίγο πικραμύγδαλο
  • Χυμός ενός λεμονιού ή λάιμ

Μαρμελάδα δαμάσκηνο: Εκτέλεση της συνταγής σε μόλις 4 βήματα

Φτιάξτε την τέλεια μαρμελάδα δαμάσκηνο ακολουθώντας τα βήματα που σας προτείνουμε:

  1. Πλένουμε σχολαστικά τα δαμάσκηνά μας και μετά τα ξεφλουδίζουμε.
  2. Ρίχνουμε τα δαμάσκηνά μας σε μία κατσαρόλα. Τα βάζουμε ολόκληρα στο νερό, μαζί με τα κουκούτσια τους, καθώς η φυσική πηκτίνη θα μας βοηθήσει να πήξει και η μαρμελάδα. Προσθέτουμε νεράκι και σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά περίπου, ώσπου να μαλακώσουν. Ρίχνουμε και μία εσάνς πικραμύγδαλου για τη γεύση.
  3. Βγάζουμε τα δαμάσκηνα από τη φωτιά, αφαιρούμε τα κουκούτσια με μία τρυπητή κουτάλα, ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρή μας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  4. Βάζουμε ξανά το μείγμα στη φωτιά, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και βράζουμε για 15 λεπτά, έως ώτου «δέσει» η μαρμελάδα. Aφαιρούμε τυχόν αφρούς που έχουν σχηματιστεί στην επιφάνεια, αφήνουμε τη μαρμελάδα δαμάσκηνο να κρυώσει και τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Η μαρμελάδα δαμάσκηνο είναι έτοιμη για να την δοκιμάσουμε.

Καλή μας απόλαυση!

Σας άρεσε η νέα μας σπιτική συνταγή για μαρμελάδα δαμάσκηνο;

Διαβάστε ακόμα περισσότερες στο νέο blog συνταγών του Α.Σ. Βελβεντού «Δήμητρα».