45' Γλυκό Βαθμος δυσκολίας: 2/5 20 μερίδες
print
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Μαρμελάδα νεκταρίνι – ροδάκινο, μία υπέροχη αρωματική μαρμελάδα, ιδανική για τα καλοκαιρινά πρωινά μας.  Μόλις φτάσει η εποχή του νεκταρινιού και του ροδάκινου, μαζέψτε όσα χρειάζονται για να φτιάξετε την δική σας. Θα μπορείτε να την απολαμβάνετε για ολόκληρο το χρόνο, βάζοντάς την στα γλυκά ή στο πρωινό σας.

Τα ιδανικά νεκταρίνια και ροδάκινα για τη μαρμελάδα σας

Για τη μαρμελάδα  νεκταρίνι – ροδάκινο, είναι σημαντικό να επιλέξουμε ώριμα και σφιχτά ροδάκινα από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βελβεντού «Δήμητρα». Είναι σίγουρο ότι η σύνθεση των αρωμάτων τους θα δημιουργήσει ένα γευστικό αποτέλεσμα που θα επιφέρει… «έκρηξη» στον ουρανίσκο σας! Φυσικά, όποια ποικιλία ροδάκινων και αν επιλέξετε, μην αμελήσετε να τα ελέγξετε για τυχόν χτυπήματα ή μαύρα στίγματα στην επιφάνειά τους.

Μαρμελάδα νεκταρίνι – ροδάκινο: Τα υλικά

  • 1 κιλά νεκταρίνια από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βελβεντού «Δήμητρα»
  • 1 κιλά ροδάκινα από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βελβεντού «Δήμητρα»
  • 1 κιλό ζάχαρη λευκή κρυσταλλική (εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μαύρη)
  • Χυμό από 1 λεμόνι ή λάιμ
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • Μία πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μαρμελάδα νεκταρίνι – ροδάκινο: Εκτέλεση της συνταγής σε 8 βήματα

Φτιάξτε την τέλεια μαρμελάδα νεκταρίνι – ροδάκινο ακολουθώντας τα βήματα που σας προτείνουμε:

  1. Πλένουμε σχολαστικά τα νεκταρίνια και τα ροδάκινά μας και μετά τα ξεφλουδίζουμε.
  2. Τα κόβουμε μέσα σε ένα γυάλινο μπολ αφαιρώντας τα κουκούτσια τους. Μετά από κάθε στρώση κομμένα ροδάκινα ρίχνουμε και μία στρώση ζάχαρης μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Εκεί κάπου ανάμεσα ρίχνουμε και το μισό χυμό από το λεμονάκι, το πορτοκάλι, καθώς και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ μας και στη συνέχεια το αφήνουμε για 8 με 10 ώρες στο ψυγείο μας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σαν σιρόπι.
  4. Ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα μας, ιδανικά μία με πιο χοντρή βάση. Τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά και βράζουμε 15 έως 20 λεπτά, μέχρι να πάρει τη βράση της. Προαιρετικά, ρίχνουμε και ελάχιστο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  5. Αφήνουμε την μαρμελάδα ροδάκινο να κρυώσει. Μόλις κρυώσει πρέπει να την ξαναβάλουμε στην φωτιά για να την δέσουμε. Στο τέλος ρίχνουμε και τους υπόλοιπους χυμούς λεμονιού και πορτοκαλιού.
  6. Βάζουμε αμέσως την καυτή μαρμελάδα στα αποστειρωμένα μας βαζάκια. Προσοχή: τα βαζάκια πρέπει να είναι αποστειρωμένα και απολύτως στεγνά.
  7. Αναποδογυρίζουμε τα βαζάκια μας για να αποσυμπιεστούν και να κρυώσουν.
  8. Αμέσως μετά, μπορούμε να σερβίρουμε την ολόφρεσκια σπιτική μαρμελάδα νεκταρίνι – ροδάκινο στα αγαπημένα μας πρόσωπα… και στους εαυτούς μας! Το αποτέλεσμα της συνταγής μας είναι σίγουρο ότι θα σας εκπλήξει!

Καλή απόλαυση φίλοι μας!

Σας άρεσε η νέα μας σπιτική συνταγή για μαρμελάδα νεκταρίνι – ροδάκινο;
Διαβάστε ακόμα περισσότερες στο νέο blog συνταγών του Α.Σ. Βελβεντού «Δήμητρα».