45' Γλυκό Βαθμος δυσκολίας: 2/5 20 μερίδες
print
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Μαρμελάδα ροδάκινο, ίσως η πιο ωραία μαρμελάδα της καλοκαιρινής περιόδου με αξεπέραστη χαρακτηριστική γεύση. Όταν έρθει η εποχή το ροδάκινων, μαζέψτε μερικά για να φτιάξετε την συνταγή που ακολουθεί. Φυλάξτε την σε βαζάκια και απολαμβάνετέ την όλο το χρόνο στο πρωινό, στα γλυκά, ακόμα και μόνη της.

Επιλέξτε τα σωστά ροδάκινα για τη μαρμελάδα σας

Για τη μαρμελάδα ροδάκινα, είναι σημαντικό να επιλέξουμε ώριμα και σφιχτά ροδάκινα, καθώς θα της χαρίσουν πιο έντονο άρωμα. Για ένα ακόμα πιο ξεχωριστό γευστικό αποτέλεσμα, επιλέξτε ροδάκινα από διαφορετικές ποικιλίες, όπως για παράδειγμα τα λευκόσαρκα, τα honey ή τα λεμονάτα από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βελβεντού «Δήμητρα». Είναι σίγουρο ότι η σύνθεση των αρωμάτων τους θα δημιουργήσει ένα γευστικό αποτέλεσμα που θα επιφέρει… «έκρηξη» στον ουρανίσκο σας! Φυσικά, όποια ποικιλία ροδάκινων και αν επιλέξετε, μην αμελήσετε να τα ελέγξετε για τυχόν χτυπήματα ή μαύρα στίγματα στην επιφάνειά τους.

Μαρμελάδα ροδάκινο: Τα υλικά

  • 2 κιλά ροδάκινα από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βελβεντού «Δήμητρα»
  • 1 κιλό ζάχαρη λευκή κρυσταλλική (εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μαύρη)
  • Χυμό από 1 λεμόνι ή λάιμ

Μαρμελάδα ροδάκινο: Εκτέλεση της συνταγής σε 8 βήματα

Φτιάξτε την τέλεια μαρμελάδα ροδάκινο ακολουθώντας τα βήματα που σας προτείνουμε:

  1. Πλένουμε σχολαστικά τα ροδάκινά μας και μετά τα ξεφλουδίζουμε.
  2. Τα κόβουμε μέσα σε ένα γυάλινο μπολ αφαιρώντας τα κουκούτσια τους. Μετά από κάθε στρώση κομμένα ροδάκινα ρίχνουμε και μία στρώση ζάχαρης μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Εκεί κάπου ανάμεσα ρίχνουμε και το μισό χυμό από το λεμονάκι μας.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ μας και στη συνέχεια το αφήνουμε για 8 με 10 ώρες στο ψυγείο μας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σαν σιρόπι.
  4. Ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα μας, ιδανικά μία με πιο χοντρή βάση. Τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά και βράζουμε 15 έως 20 λεπτά, μέχρι να πάρει τη βράση της.
  5. Αφήνουμε την μαρμελάδα ροδάκινο να κρυώσει. Μόλις κρυώσει πρέπει να την ξαναβάλουμε στην φωτιά για να την δέσουμε. Στο τέλος ρίχνουμε και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού.
  6. Βάζουμε αμέσως την καυτή μαρμελάδα στα αποστειρωμένα μας βαζάκια. Προσοχή: τα βαζάκια πρέπει να είναι αποστειρωμένα και απολύτως στεγνά.
  7. Αναποδογυρίζουμε τα βαζάκια μας για να αποσυμπιεστούν και να κρυώσουν.
  8. Αμέσως μετά, μπορούμε να σερβίρουμε την ολόφρεσκια σπιτική μαρμελάδα ροδάκινο στα αγαπημένα μας πρόσωπα… και στους εαυτούς μας! Το αποτέλεσμα της συνταγής μας είναι σίγουρο ότι θα σας εκπλήξει!

Καλή σας απόλαυση!

Σας άρεσε η νέα μας σπιτική συνταγή για μαρμελάδα ροδάκινο;
Διαβάστε ακόμα περισσότερες στο νέο blog συνταγών του Α.Σ. Βελβεντού «Δήμητρα».