80' Γλυκό Βαθμος δυσκολίας: 3/5 12 μερίδες
print
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Ροδακινόπιτα, μία από τις πιο αγαπημένες μαμαδίστικες γεύσεις που μας παραπέμπει στα παιδικά μας καλοκαίρια. Καιρός πλέον να δοκιμάσουμε να την φτιάξουμε μόνοι μας, με φρέσκα ώριμα ροδάκινα από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βελβεντού «Δήμητρα». Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να συλλέξουμε τα υλικά μας και να ακολουθήσουμε την συνταγή που ακολουθεί βήμα προς βήμα.

Ροδακινόπιτα ανάποδη: Τα υλικά

  • 5 ροδάκινα από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βελβεντού «Δήμητρα» (κατά προτίμηση ώριμα)
  • 200 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 75 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 5 αυγά
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 2 κάψουλες βανίλιας
  • 1 κουταλιά σούπας κανέλα
  • 1 κουταλιά γλυκού αλάτι

Ροδακινόπιτα ανάποδη: Εκτέλεση της συνταγής σε 8+1 βήματα

Για να πετύχει η συνταγή, είναι σημαντικό να ακολουθήσουμε σχολαστικά τα παρακάτω βήματα:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον αέρα ή εναλλακτικά στις αντιστάσεις.
  2. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι με ιδανική διάμετρο 28. Στρώνουμε την καστανή ζάχαρη έτσι ώστε να φτάσει σε όλο το ταψί.
  3. Κόβουμε τα ροδάκινα ή τα νεκταρίνια μας σε φέτες, όσο πιο λεπτές γίνεται και καλύπτουμε με αυτές ολόκληρο το ταψί μας. Στη συνέχεια, προσθέτουμε κανέλα πάνω στα φρούτα μας.
  4. Βάζουμε το ταψάκι μας για 10 λεπτά στο φούρνο μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται τα ροδάκινα.
  5. Παράλληλα, παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσα του τα αυγά μας κα τη ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και στη συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο βουτυράκι μας, το γιαουρτάκι, τις βανιλίνες και το αλάτι μας. Ανακατεύουμε πολύ σχολαστικά.
  6. Βάζουμε σε ένα μπολ αλεύρι, baking pοwder, τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο μείγμα μας.
  7. Ρίχνουμε το μίγμα της ροδακινόπιτας στο ταψί με τα φρούτα και ψήνουμε για μια ώρα.
  8. Μόλις ψηθεί η ροδακινόπιτα, την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 1 ώρα και στη συνέχεια την αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα – εξ’ ου και ανάποδη.

+1. Σερβίρουμε την ροδακινόπιτά μας με κουτάλι και με μία μπάλα παγωτό. Εμείς, σας προτείνουμε το παγωτό βανίλια, το οποίο θα της ταιριάξει «γάντι», εξισορροπώντας άριστα την έντονη μεστή και γλυκιά γεύση της.

Καλή απόλαυση σε όλους!

Σας άρεσε η νέα μας συνταγή για «ροδακινόπιτα ανάποδη»;
Διαβάστε ακόμα περισσότερες στο νέο blog συνταγών του Α.Σ. Βελβεντού «Δήμητρα».