130' Παγωτό / Γρανίτα Βαθμος δυσκολίας: 1/5 8 μερίδες
print
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Σορμπέ ροδάκινο, ένας από τους πιο νόστιμους και απολαυστικούς τρόπους για να γευτούμε το αγαπημένο μας φρούτο. Αν αναζητάτε ένα λαχταριστό, δροσιστικό και υγιεινό γλύκισμα που θα συνοδεύσει τις καλοκαιρινές σας μέρες και… νύχτες, τότε αυτή είναι η καλύτερη επιλογή σας. Αφήστε το να σας κλέψει τις εντυπώσεις σας με την βελούδινη υφή και τη φρουτένια γεύση του, αφήνοντάς σας μία μοναδική επίγευση στον ουρανίσκο. Είναι σίγουρο ότι θα το λατρέψετε τόσο εσείς όσο και οι φίλοι σας, μικροί και μεγάλοι.

Με πρωταγωνιστή το… ροδάκινο!

Το ροδάκινο αποτελεί το αγαπημένο σνακ όσον προσέχουν την διατροφή και τη σιλουέτα τους, καθώς συνδυάζει λίγες θερμίδες με πρωτεΐνες, βιταμίνες C & Ε, αντιοξειδωτικά, σάκχαρα, φυτικές ίνες, φώσφορο, σίδηρο κ.α. Επιπλέον, αποτελεί μία από τις καλύτερες πηγές ενέργειας.

Το σορμπέ ροδάκινο τώρα διατηρεί τα περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά του φρούτου, ενώ αποτελεί επίσης μία εξαιρετική πηγή ενέργειας. Ωστόσο, περιέχει ζάχαρη, γι’ αυτό και είναι σημαντικό να το καταναλώνουμε με ένα σχετικό μέτρο.

Σορμπέ ροδάκινο: Τα υλικά

  • 7 φρέσκα ροδάκινα από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βελβεντού «Δήμητρα» (κατά προτίμηση ώριμα)
  • 100 γρ. νερό
  • 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι

Εκτέλεση της συνταγής σε 5+1 βήματα

  1. Καθαρίζουμε τα ροδάκινά μας και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  2. Βάζουμε τις κομμένες φέτες ροδάκινου σε ένα σακουλάκι τροφίμων και τις καταψύγουμε για τουλάχιστον 2 ώρες.
  3. Στη συνέχεια, βάζουμε τα παγωμένα ροδάκινά μας στο μπλέντερ. Προσθέτουμε νερό, ζάχαρη και το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε ώσπου το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
  4. Βάζουμε το σορμπέ ροδάκινο στην κατάψυξη για 2 ώρες
  5. Σερβίρουμε την ποσότητα που θέλουμε σε ένα μικρό μπολάκι παγωτού και φυλάμε το υπόλοιπο στην κατάψυξη
    +1. Για έξτρα στιλ, γαρνίρουμε το μπολ μας με φέτες ροδάκινου.

Καλή μας απόλαυση και… καλό καλοκαρι!

 

Σας άρεσε η νέα μας συνταγή για «σορμπέ ροδάκινο»;
Διαβάστε ακόμα περισσότερες στο νέο blog συνταγών του Α.Σ. Βελβεντού «Δήμητρα».