Τάρτα ροδάκινο, υπέροχη και σπιτική, θα γίνει σίγουρα ένας από τους πιο γευστικούς πειρασμούς του φετινού σας καλοκαιριού. Απολαύστε και σεις την δική σας, ακολουθώντας τη νέα μας συνταγή με φρέσκα ροδάκινα και ζύμη κουρού. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι τα υλικά και η… καλή σας διάθεση. Είστε έτοιμοι λοιπόν να ανακαλύψετε τη νέα μας πεντανόστιμη τάρτα;
Τάρτα ροδάκινο: Τα υλικά
- 8 ροδάκινα από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βελβεντού «Δήμητρα» (κατά προτίμηση ώριμα)
- 1 φύλλο ζύμη κουρού
- 2 κουταλιές σούπας μαρμελάδα ροδάκινο
- 5 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη, κρυσταλλική
- Μισή κουταλιά γλυκού κανέλα
- 2 κουταλιές σούπας αμύγδαλα, χοντροσπασμένα και καβουρντισμένα
- Βούτυρο για το άλειμμα της ταρτιέρας
Τάρτα ροδάκινο: Εκτέλεση της συνταγής σε 6+1 βήματα
Για να πετύχει η συνταγή, είναι σημαντικό να ακολουθήσουμε σχολαστικά τα παρακάτω βήματα:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C και βουτυρώνουμε την ταρτιέρα μας.
- Πλένουμε τα ροδάκινά μας και τα στεγνώνουμε εντελώς για να φύγει η υγρασία. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε φέτες και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους. Βάζουμε τις φέτες σε ένα μπολ.
- Απλώνουμε το φύλλο ζύμης κουρού στην ταρτιέρα, φροντίζοντας να φτάσει παντού, τόσο στον πυθμένα όσο και στα τοιχώματα. Αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης κουρού με τη μαρμελάδα ροδάκινου.
- Παίρνουμε ένα μπολ και αναμειγνύουμε την κανέλα με τη ζάχαρη. Πασπαλίζουμε τις φέτες ροδάκινων με τη μισή ποσότητα.
- Βάζουμε τις φέτες ροδάκινου πάνω στη φύλλο της κουρού, τη μία δίπλα στην άλλη. Προσέχουμε να μην αφήσουμε κενά. Ρίχνουμε από πάνω την άλλη μισή ζάχαρη.
- Ψήνουμε την τάρτα ροδάκινο για 30 – 35 λεπτά ή ωσότου ροδίσει.
+1. Βγάζουμε την τάρτα ροδάκινο από τον φούρνο, την πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη σε όλους!